Mezoterapi nedir?

Mezoterapi ilk olarak, Dr. Pistor tarafından 1952 yılında medikal işlem olarak tanıtılmıştır. Fransız Tıp Akademisi ise 1987’de, mezoterapiyi tıp dalı olarak adlandırmıştır.

Mezoterapi yöntemiyle hedeflenen dokuya direk olarak ulaşabiliriz. Hastanın ihtiyacına göre uygulanan maddeler, sistemik olarak emilmediği ve sadece enjekte edildiği deri bölgesinde kaldığı için yan etki görülmeksizin istenilen dozlarda uygulama imkanı sağlar.

Mezoterapi hangi durumlarda yapılır?

Mezoterapi uygulaması;

Canlı görüntüsünü yitirmiş mat ciltlerde,
Esnekliğini yitirmiş, sarkmış ciltlerde,
Makyaj, hava kirliliği, yaşam alanlarından gelen etkilerce yorgun ciltlerde,
Sigara kullanımından etkilenmiş ciltlerde,
Akne, yara ve yanık lekeleri olan ciltlerde,
Saç sorunları olanlarda,
Bölgesel incelmek isteyenlerde,
Selülitlerinden rahatsız olan kişilerde kullanılabilir.
Birçok cilt sorununda tedaviyi tamamlayıcı olarak da tercih edilen mezoterapi cilt gençleştirme, cilt tonlama ve cilt kırışıklıkları tedavisinde de güvenle kullanılan bir tedavi yöntemidir. Mezoterapi uygulamasına diğer tedavi yöntemleri kombine edildiğinde çok daha hızlı ve başarılı sonuçlar alınır.

Mezoterapi, özel günlerde daha ışıltılı ve sağlıklı bir cilt görünümü için kadın ve erkeklerce özellikle tercih edilir. Cildi toksinlerinden arındırma, yapılandırıcı madde içeriği sayesinde daha nemli ve ışıltılı bir cilde kavuşmak için çok kolay ve etkili bir uygulamadır.

Deri hastalıklarında sistemik olarak yüksek dozlarda kullanımında yan etki riski olan ilaçların enjeksiyonu için kullanılan bir tedavi şeklidir.

Mezoterapi kaç yaşında yapılır?

Ciltte var olan hyalüronik asit 20’li yaşlardan sonra azalmaya başlar ve ince kırışıklıklar kendini göstermeye başlar. 30’lu yaşlara doğru yapılmaya başlandığında yaşlılık belirtilerinin önlenmesinde oldukça etkilidir. Özellikle kadınlarda ilerleyen yaşla birlikte menopoz süreciyle cilt nemini, elastikiyetini kaybederek derin kırışıklıklar ve sarkmalar ile yaşlanma belirtileri kendini gösterir. Mezoterapi parlak, ışıltılı bir cilt görünümü, boyun, dekolte, el, göz çevresi, dudak üstü ve diğer yüz bölgesindeki ince kırışıklıklar için doğallığı bozmadan genç görünmeyi sağlamak için kullanılan en etkili uygulamalardandır.

Mezoterapi hangi bölgelere uygulanır?

Mezoterapi ciltteki fibroblast hücrelerini yaşlanma belirtileriyle mücadele etmek için daha fazla kolajen üretmek için uyarır. Kozmetik olarak yüz, saç ve vücut uygulamalarında kullanılabilir. Ayrıca kullanım alanlarını sedef, egzama, saç hastalıkları ve kaşıntılı deri döküntüler gibi dermatolojik hastalıklar olarak sıralayabiliriz.